woensdag 21 september 2011

Demonstraties spreken voor zich: "dood aan de Joden"

 

Elder of Ziyon heeft tegenwoordig blijkbaar een heuse correspondent, die hem op de hoogte stelt van wat er op demonstraties in Canada wordt geroepen. De voorbeelden die hij hieronder geeft van antisemitische uitlatingen op pro-Palestijnse protestacties, komen me helaas maar al te bekend voor. Ook in Nederland gebeurt dit vaak, en ook hier wordt altijd bagatelliserend geroepen dat het maar een eenling is, die het uit frustratie doet of om te provoceren, en dat we er niet al teveel waarde aan moeten hechten, en dat het tendentieus is om daar nou weer zo op te focussen. Maar ondertussen gebeurt het wel vaak, en zien we ook veel van dat soort reacties op internet, dus zo eenzaam zijn die mensen blijkbaar niet.

 

Elder of Ziyon wijst ook op het feit dat er in de Palestijnse gebieden makkelijk tienduizenden mensen naar een rally van de Islamitische Jihad komen, om van Hamas maar te zwijgen, terwijl men nauwelijks de straat op gaat om voor vrede te demonstreren of uit soldiariteit met bijvoorbeeld de mensen in Syrië. Ook in Nederland houden de solidaritetsmarsen voor Syrië, waar inmiddels zo'n 2500 mensen zijn gedood door het regime, niet over. Terwijl dit regime nu, zonder enige legitieme reden, al twee keer zoveel mensen heeft gedood als er in de Gaza oorlog (begonnen door Hamas) omkwamen, zien we geen woedende massa's, geen oproepen tot boycots, geen woedende brieven en ingezonden stukken etc. Er waren een of twee rustige bijeenkomsten met vooral Nederlandse Syriërs waarover een stukje verscheen op enkele pro-Arabische blogs. Leuk, ga zo door. Maar de laatste tijd is alle aandacht natuurlijk weer naar aartsvijand Israel verschoven en hun lievelingen de Palestijnen. De Syrische lente, of beter gezegd herfst, moet maar even wachten. 

 

RP

--------- 

 

The parts of anti-Israel protests that don't get publicized

http://elderofziyon.blogspot.com/2011/09/parts-of-anti-israel-protests-that-dont.html

Yesterday, I noted that a man participating in an anti-capitalist protest on Wall Street was openly anti-semitic. I don't know whether similar sentiments were expressed in Saturdays' larger protests, but if they were - chances are no one would ever know.

Beschrijving: http://3.bp.blogspot.com/-BFC0Ng7yWAs/Tnh2BBxoejI/AAAAAAAAExM/hNYUzruCcBQ/s320/vanc.jpg

 

Last night there was a protest in Vancouver against Israel's foreign minister Avigdor Lieberman who was speaking at the Jewish Community Center. A number of left-wing sites show the protesters in heroic terms as they denounce Lieberman as a "racist."

A peaceful protest is fine, and they have the absolute right to hold one.

However, an EoZ correspondent tells me that protesters were also saying that the Holocaust was a Jewish plot meant to gain sympathy for Jews.

In a similar little-reported event, protesters at the Paris airport on Sunday 
prevented passengers from checking in at the El Al counter by screaming "Death to Israel" and "Death to Jews."

Also, thugs tried to break into a kosher wine tasting in Paris, also screaming "
Death to Jews" - and they tried to break down a glass door to the event. Police took their time before responding. The witness to the event said it felt like Kristallnacht.

These are the parts that you do not usually hear about when these protests occur.

(h/t EG, Jr.E)

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten