dinsdag 20 september 2011

De echte betekenis van het Palestijnse recht op terugkeer

 

Deze cartoon, uit de Palestine Times, laat zien wat het probleem is met het zogenaamde recht op terugkeer: het is niet verenigbaar met een tweestatenoplossing en heeft zelfs als doel om een einde te maken aan Israel. Abbas zegt voor een tweestatenoplossing te zijn en voor het ‘recht’ van meer dan vier miljoen nakomelingen van de vluchtelingen om naar Israel ‘terug te keren’. Veel pro-Palestijnen zeggen dit overigens. Het gebeurt zeer zelden dat dit in de media wordt bekritiseerd of aangegeven dat het toch ietwat vreemd is om wel steeds te zeggen voor vrede en twee staten te zijn, maar ondertussen standpunten uit te dragen die daarmee niet te verenigen zijn (hetzelfde geldt voor vrede en de opruiing in de Palestijnse media, en zie verder ook: De belofte van Obama, en die van Abbas 

 

RP

------- 

The real meaning of a Palestinian Right of Return

http://www.raymondcook.net/blog/index.php/2011/06/06/the-real-meaning-of-a-palestinian-right-of-return/
H/T Elder of Ziyon

This cartoon appeared in the Palestine Times:

Beschrijving: http://1.bp.blogspot.com/-b4PFebr24dc/TnfniyyIiyI/AAAAAAAAAbc/V_7sEwXEEh8/s1600/ror-706989.jpg

Although the Elder says a picture is worth a thousand words, let me explain.

The key is the symbol of the Right of Return. You may see Palestinians waving keys during protests. The inference is that they have the actual keys to their ‘former homes’, even though almost all of them were born outside of Israel and it was their parents, grandparents and other forbears who may have lived in what is now Israel.

It is always claimed that all these ‘refugees’ want is justice and to have their homes and property returned.

Yet this cartoon clearly demonstrates the real reason and motivation behind the Right of Return: to erase Israel from the map; but, just as subtly, the Palestinian key removes the symbol of the Jews. The Right of Return,* then, is merely a ploy to destroy the State of Israel and remove all Jews from the land.

(*No such Right exists in international law for any descendants of refugees anywhere. UN Resolution 194, which is always quoted as granting this right, does no such thing.)

 

1 opmerking:

 1. Michael Jacobs Bij de Islam is vaak sprake van cultureel plagiaat met de doelbewuste intentie van 'take-over'. Bijbelse Joodse en Christelijke personages worden in de Koran als profeten van de Islam gepresenteerd en hun vertelling aangepast. Zo was Jezus een Moslim-profeet en niet de zoon van God, want Allah heeft geen kinderen.

  De Tempelberg in Jeruzalem is dan ook heilig voor Moslims en nooit zou daar een Joodse tempel hebben gestaan - archeologische resten worden opgegraven en verwijderd. Het graf van Rachel langs de weg naar Bethlehem, reeds in de Bijbel genoemd, wordt sinds kort door de Arabisch-gecontroleerde UNESCO als een moskee beschouwd.

  Hetzelfde geldt voor het gigantische Romeinse bouwwerk over de grafspelonk van Abraham in Hebron, dat reeds door Flavius Josephus (1e eeuw van de jaartelling) genoemd wordt als een wereldwonder. Vrijwel naast elke historische kerk en synagoge in Israël staat de hoge minaret van een moskee. De term 'Palestina' moet de naam van Israël geheel vervangen.

  Legitieme uitdrukkingen zoals 'genocide' en 'right of return' worden daartoe systematisch uit de Joodse geschiedenis en het Israëlische jargon gekopieerd en overgenomen. Om die reden hameren de 'Palestijnse' organisaties op de valse idee dat er 'massacres' hebben plaatsgevonden en dat zij recht zouden hebben op een 'terugkeer naar hun historische vaderland'. Hiermee imiteren zij de Joden, met de vijandige bedoeling om niet alleen hun land, maar ook hun succesverhaal te kapen.

  Het verhaal is natuurlijk veel langer: terwijl de huizen der uit de Oude Stad weggejaagde Joden in 1948 en in de jaren daarna zijn ingenomen door gevluchte Arabieren, werden alle synagogen met dynamiet opgeblazen. Daar was immers geen emplooi meer voor, en hetzelfde geldt voor de grafstenen van de eeuwenoude Joodse begraafplaats op de Olijfberg: zij werden o.a. als bestrating en voor latrines gebruikt. Op een deel van de begraafplaats werd zelfs een groot hotel neergezet, het Intercontinental.

  Dat is het waarvoor ook Geert Wilders in Nederland waarschuwt, want ook in ons land worden voormalige kerken nu als moskee gebruikt en de straten vullen zich steeds meer met Islamitische gewaden. Wat moet je wanneer je als land met een invasie-mentaliteit wordt geconfronteerd? Er tegen vechten? Oorlog? Uitzetting? Het zijn geen oplossingen van lange duur. We moeten beseffen dat vrede niet iets is wat je aan een ánder kunt opleggen. Wel aan jezelf, natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen