woensdag 31 augustus 2011

Israël redt Palestijnen van Palestijnse raketten

 

Niet alleen Joden, ook Arabieren en zelfs Palestijnen zijn het slachtoffer van raketten gericht op Israel. Dat Israel ook Arabieren en Palestijnen beschermt is iets dat je niet snel in de media zult lezen. 

 

RP

-------- 

 

Israël redt Palestijnen van Palestijnse raketten

http://www.cip.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=24272 

 

Omdat er dit weekeinde voortdurend Palestijnse raketten en mortiergranaten werden afgevuurd op zuid Israël - ondanks berichten over een door internationale bemiddeling bereikt staakt-het-vuren – moesten Israëlische soldaten niet alleen zichzelf beschermen, maar ook Palestijnse burgers.

Donderdagavond kwam vanuit Gaza opnieuw een mortieraanval op de Erez doorlaatpost tussen Gaza en zuid Israël. Drie Palestijnse vrouwen en twee kleine kinderen passeerden de grenspost toen de granaatbeschieting begon. Ze waren in zuid Israël geweest voor medische behandeling in een Israëlisch ziekenhuis.

De aanval veroorzaakte een stroomstoring, waardoor de elektronische hekken van de doorlaatpost niet geopend konden worden. Op dat moment waren twee vrouwen al gepasseerd, maar een vrouw en haar baby zaten gevangen tussen twee hekken.

Israëlische soldaten gestationeerd op de doorlaatpost kwamen snel in actie om de gevangen vrouw en haar kind te bevrijden voordat nog meer granaten het gebouw zouden treffen. De drie vrouwen en hun baby's werden vervolgens met spoed naar een aangrenzende schuilkelder gebracht, waar ze een maaltijd kregen na hun dagelijkse vasten in de maand Ramadan.
 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten