zondag 28 augustus 2011

EU geeft Palestijnen 115 miljoen euro extra

 
Als de VS haar hulp aan de PA bevriest, zal Abbas dit geld hard nodig hebben voor lopende rekeningen.
 
"Onlangs stemde een Kamermeerderheid ervoor de subsidiekraan dicht te draaien als Palestijnen niet ophouden met het verheerlijken van geweld."
 
Minister Uri Rosenthal vond dit echter te ver gaan, en als hij het Kamerbesluit toch wil uitvoeren, wanneer en hoe meet hij dan of de Palestijnen zijn "opgehouden met het verheerlijken van geweld"?
Heeft hij al een e-mail abonnement op Palestinian Media Watch?
Ik vrees dat het vooral bij symboolpolitiek blijft....
 
Wouter
_____________
 

EU geeft Palestijnen 115 miljoen euro extra

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Europese-Unie/314118/EU-geeft-Palestijnen-115-miljoen-euro-extra.htm

maandag 22 augustus 2011 15:55

De Europese Unie gaat de financiële bijdrage voor de Palestijnse gebieden verhogen met 115 miljoen euro. In totaal is de Europese bijdrage voor de Palestijnen nu bijna 500 miljoen euro.

Lees ook de weblog van Leon de Winter: De foto's die het nut van de Gazavloot bewijzen

Het extra geld is bedoeld voor het aanleggen van watervoorzieningen, het versterken van de rechtsstaat en onderwijs en gezondheidszorg voor vluchtelingen binnen de Palestijnse gebieden en in Syrië, Jordanië en Libanon.

Eigen staat
Een deel van het geld is bestemd voor het opbouwen van een gezonde economie en een rechtsstaat. Daarmee loopt de EU vooruit op de vorming van een Palestijnse staat.

De Palestijnse president Mahmoud Abbas wil op 20 september bij de Verenigde Naties een verzoek om erkenning van de staat indienen. Israël is hier fel tegen. Ook Nederland zal niet met de erkenning instemmen, heeft minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) aangegeven. Libanon is in september voorzitter van de VN-Veiligheidsraad en steunt de aanvraag van Abbas.

Half miljard
De EU gaf al 185 miljoen euro aan de Palestijnse gebieden. Daarnaast geeft Europa 145 miljoen euro directe financiële hulp aan de Palestijnse autoriteit en 40 miljoen aan het fonds van de Verenigde Naties dat Palestijnse vluchtelingen helpt.

Met de 115 miljoen euro geeft de EU jaarlijks in totaal 485 miljoen euro aan de Palestijnen. Nederland geeft daarnaast ongeveer 50 miljoen euro per jaar. Onlangs stemde een Kamermeerderheid ervoor de subsidiekraan dicht te draaien als Palestijnen niet ophouden met het verheerlijken van geweld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten