vrijdag 9 april 2010

Is Obama een Keniaanse moslim en zijn wij integer?

 
In onderstaand artikel ergert G. Eerlijk zich behoorlijk aan een YouTube fimpje dat op internet circuleert, en dat moet aantonen dat Obama een moslim is en Amerika aan de islam wil onderwerpen. Het is inderdaad een manipulatief, smakeloos en leugenachtig fimpje, dat door sluw knip- en plakwerk de indruk moet wekken dat Amerika binnenkort de sharia zal invoeren en de hoofddoek verplicht stellen voor vrouwen.
 
Met het volgende ben ik het niet helemaal eens:
 
Het de-legitimeren van Obama wortelt in racisme (tegen niet-blanke Obama) en in anti-Arabische sentimenten (ook: racisme). Laten wij ons onderscheiden door ons steeds uit te spreken tegen alle vormen van mensenhaat!
 
Het is niet alleen racisme, maar ook angst voor zijn (in de ogen van sommigen) zeer linkse ideeën en angst voor de islam. Ook zijn zeer kritische houding tegenover Israel en milde houding tegenover de Arabische wereld heeft aan dit sentiment bijgedragen. We moeten een scherp onderscheid maken tussen de ideeën en het beleid van Obama, waarop felle kritiek uiteraard mogelijk is, en dit soort ranzige propaganda die grenst aan racisme.
 
Overigens heeft de auteur van dit stukje zich ook vaker voor Israel uitgesproken.
 
RP
------------
 
 
 

Kennen jullie deze knipseltape? http://www.youtube. com/watch_ popup?v=tCAffMSW SzY#t=28

Hij wordt gespamd met dit Nederlandse kopje (zegt u maar kop): "Barack Hoesseini [sic!] Obama, born in Mombassa, Kenya : I'm one of them (muslim world). President van Amerika pleegt hoogverraad ! Had niet eens verkozen mogen worden als President, omdat hij niet in Amerika is geboren : Amerikaanse Grondwet verbiedt dat ! Bekijk deze opname, voordat-ie van Internet wordt verwijderd :"

De inhoud is niet minder histerisch dan deze beschrijving. Maar, heel slim, aan het begin van deze video staat dat ze niet claimen dat Obama moslim is, maar dat ze alleen willen onderzoeken of hij stiekem een moslim is. Maar dat is duidelijk niet het motief voor deze tape.

In de begeleidende tekst wordt president Obama onmiddellijk verkeerd geciteerd: "I'm one of them (muslim world)."! Hij zegt echter geheel iets anders, aan het begin van de tape (universiteit van Cairo) "Salam Aleikum! [knip] Many other Americans have Moslims in their families or have lived in a Moslim majority country; I know, because I'm one of them. [knip]" LUISTER GOED NAAR WAT HIJ ZEGT EN KIJK WAT ER STAAT. De producenten zouden voor de rechtbank gesleept moeten worden wegens laster.

De hele rest van de tape is met het zelfde knip- en plakwerk een lage poging om een verkeerd beeld te scheppen van Obama.

-         Zo luidt een van de tussenkopjes: "Obama Declares America To Be A Musim Nation" maar de korte, verknipte fragmenten daarna dekken deze lading geheel niet en suggereren iets wat hij juist NIET zegt.

-         We zien hem tijdens een bezoek aan een moskee, duidelijk als een toerist, maar niet een van zijn bezoeken aan synagogen. (Net zoals hij tijdens de Pesach-seider in het Witte Huis geen keppel op had deed hij in de moskee niet zijn schoenen uit – wat beide een brutaliteit is, maar wat ook laat zien dat hij niet joods en niet moslim is!!)

-         Na de afgrijselijke beelden van de twee vliegtuigen die de Twin towers ingevlogen worden komt in het beeld "…I am one of them." – Barack Hussein Obama – Walgelijk, walgelijk!

Als iets laat zien dat Obama OK is, dan is het deze tape die laat zien dat deze tegenstanders niet OK zijn. Hoogst beschamend.

Dat Obama respect verwoordt voor Islam (bijvoorbeeld voor het doorgeven en vervolmaken van de wetenschap en wijsbegeerte van de Klassieken over de (christelijke) Middeleeuwen heen en zo de Renaissance mogelijk makend) wil niet zeggen dat hij een Moslim is noch dat hij dus minder respect heeft voor Jodendom of wat dan ook. Daarbij is hij een christen, en waarom zou die verklaring van hem niet waar zijn maar al deze openbare uitspraken van hem wel?

In de Nederlandse emailkop staat ook nog "Had niet eens verkozen mogen worden als President, omdat hij niet in Amerika is geboren : Amerikaanse Grondwet verbiedt dat !" Ook dit is volstrekt larie. Hij is op Hawaï geboren en de Birthers spinnen goed garen bij het feit dat een VS geboorteaangifte niet openbaar mag worden gemaakt om redenen van privacy.

Het de-legitimeren van Obama wortelt in racisme (tegen niet-blanke Obama) en in anti-Arabische sentimenten (ook: racisme). Laten wij ons onderscheiden door ons steeds uit te spreken tegen alle vormen van mensenhaat!

Mag ik er voor pleiten dat WIJ ALLEMAAL ONMIDDELLIJK OPHOUDEN MET MEE TE DOEN MET DEZE FLAUWEKUL en stennismakerij?

A. Obama is geen moslim. Als je na dit filmpje nog steeds denkt dat hij moslim is, heb je of slecht opgelet of ben je naïef of ben je debiel – sorry voor het woord.

B. Zelfs al was hij een moslim, wat hij niet is, dan doet dat er net zo min toe als het er toe zou doen of zijn medewerkers joods, christelijk of boeddhist zijn – waar het om gaat is wat ze in hun werk willen bereiken!

C. Hem verdacht maken omdat z'n vader en pleegvader moslim waren, is een vorm van walgelijk racisme. Na het beetje moslim onderwijs heeft hij jaren katholiek onderwijs genoten.

Ik ben nogal fel over dit alles omdat dat volgens mij de enige juiste houding is tegen laster en racisme.

En niet meedoen aan lasterlijke praat die in onze politieke hoek goed uit zou komen, onderscheidt de moreel-hoogstaande van de gewetenloze manipulator.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten