zaterdag 20 februari 2010

Israëlisch-Arabish parlementslid: zonder Israël waren er geen kerken meer in het Midden-Oosten

 
Niet alle Arabieren in Israel zijn tegen Israel en solidair met de Palestijnen. Sommigen weten juist de democratie en gelijke rechten in Israel zeer te waarderen en nemen deel aan het bestuur van het land.
Misschien dat christenen die vaak de mond vol hebben over de verdrukking van de Palestijnse christenen door de bezetting, zich zijn woorden ter harte kunnen nemen.
 
RP
(met dank aan http://brabosh.com/)
--------------------------------------------------------

Israëlisch-Arabish parlementslid Ayoob Kara: Als Israël niet bestond waren er geen kerken meer in het M-O

18/02/2010 brabosh
 
 
Het Israëlisch-Arabisch parlementslid Ayoob Kara zei afgelopen maandag na zijn ontmoeting vorige week met paus Benedictus VI in het Vaticaan dat de katholieke kerk achter de paus staat ten gunste van het Joodse volk. Sprekend in het Hebreeuwse journaal van Arutz Sheva, zei de vice-minister voor de ontwikkeling van de Negev en Galilea dat uit de toespraak van de paus op de Internationale Dag van Holocaust is gebleken dat hij zich goed bewust is van wat er gebeurd was in de concentratiekampen.

Kara zei dat hij na zijn ontmoeting met de paus, ruzie had met de vertegenwoordiger van de Kerk over het Midden-Oosten. Die had gezegd dat de internationalisering van Jeruzalem de optimale oplossing is voor de Arabisch-Israëlische strijd om de hoofdstad. Kara reageerde hierop door te zeggen dat als Israël niet moest bestaan, er geen kerken meer in het Midden-Oosten over zouden zijn, en wees erop hoe slecht christenen in Bethlehem en Nazareth worden behandeld door hun islamitische buren. Hij voegde eraan toe dat de Kerk er alle belang bij heeft dat alles onder Israëlische controle blijft, en dacht dat wat hij zei aanvaard werd door de kardinaal.

Ayoob Kara, (°1955) is een Israëlische Druus, en zetelt voor Likoed sinds 1999 in de Knesset, met een onderbreking tussen 2006 en februari 2009. In de regering van Netanyahoe is Kara staatssecretaris op het ministerie voor de ontwikkeling van de Negev en Galilea. Hij is eveneens reservist-majoor in het Israëlische leger. Kara woont in het Druzendorp Daliyat al-Karmel, vlakbij Haifa, is getrouwd en heeft vijf kinderen.

===========
Bronnen: Arutz Sheva: Kara: No Israel Means No Churches in the Middle East van 10 februari 2010; Israel Matzav: Israeli Arab MK: 'If there is no Israel, there will be no churches in the Middle East' van 2 februari 2010; op Brabosh.com: Vervolging van christenen neemt wereldwijd toe: [deel 1]: de moslimwereld en [deel 2]: de Palestijnse gebieden van 22 januari 2010 en ; Skyscraper City: Famous Israeli Arabs van 7 augustus 2009; Wikipedia: Minorities in the IDF; Gelovigen

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten