zaterdag 23 januari 2010

Koran nog erger dan Mein Kampf qua Jodenhaat

 
Sommige uitspraken van Wilders zijn wat mij betreft over de rand, zoals zijn voorstel voor een 'kopvoddentax', zijn pleidooi de Koran te verbieden, alle moskeeën te sluiten, de hoofddoek te verbieden en dus de hele islam te verbieden, en zijn voorstel de grenzen te sluiten voor alle immigranten uit moslimlanden. Maar zijn vergelijking van de Koran met Mein Kampf vind ik legitiem. Het is hard, maar het is een duidelijk inhoudelijk standpunt en niet geheel ongegrond, zoals uit onderstaand bericht blijkt.
Als onderstaand bericht van het weblog Nieuw Relgieus Peil klopt is dat zeer zorgwekkend. Een interessante vraag is daarbij hoeveel procent van de teksten in de Bijbel haatdragend zijn tegenover ongelovigen, en natuurlijk ook hoe een en ander gedefinieerd is. Over de onverdraagzaamheid van godsdiensten, alle godsdiensten, moet ten allen tijde een debat mogelijk zijn.
 
RP
--------------
 

Koran nog erger dan Mein Kampf

VS, 2010

De Amerikaanse islamoloog Dr. B. French deed tekstanalyses van de koran en Hitlers Mein Kampf. French concludeerde dat 10,6% van de teksten in de koran haatdragend is tegenover Joden. In Mein Kampf is 6,8 procent van de tekst haatdragend tegenover Joden.
Dr. French is door advocaat Abraham Moskovitz opgeroepen als getuige bij het proces tegen Geert Wilders.
Er zijn diverse Arabische vertalingen van Mein Kampf verschenen en het boek is overal te koop in Arabische landen. Een Turkse vertaling uit 1994 is inmiddels aan de 10e druk toe. De vertaler van de Turkse versie, Mine Toker, zegt dat 'het joodse imperialisme de gehele wereld in zijn greep houdt'. Hoewel Mein Kampf in Turkije inmiddels is verboden, blijft het boek overal te koop en is zeer populair.
In Beiroet staat het anti-Joodse boek The protocols of the elders of Zion nummer één in de boeken-toptien. In Nederland verspreidde de Amsterdamse moskee El Tawheed via internet een Arabische versie van Mein Kampf.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten