vrijdag 11 december 2009

Verijdelde aanslagen op Israeli's in Turkije en India

 
IsraNed meldt meer verijdelde aanslagen afgelopen woensdag, dit keer in Turkije en India. Daar zou ik nog een verijdelde aanslag in Jeruzalem aan toe willen voegen. En natuurlijk de arrestatie van een terrorist van de Islamitische Jihad begin deze week. Voorzover het (binnen en buiten Israel) nu rustig is qua aanslagen op Joodse doelen, ligt dat niet aan een gebrek aan motivatie van de terroristen.
 
RP
-----------
 
Verijdelde aanslagen op Israeli's: Turkije en India
http://www.israned.com/2009/12/verijdelde-aanslagen-op-israelis.html
 
 
Nog even verder met de verijdelde aanslagen: afdeling buitenland dit keer.
 
Turkije lijkt de laatste tijd niet echt een vriend van Israel, maar deze week bedankte de Israelische onderminister van buitenlandse zaken (en voormalig ambassadeur in de VS) Danny Ayalon Turkije voor het verijdelen van een Hezbollah-aanslag op een Israelisch doel in Turkije. De aanval zou zijn gepland als wraak voor de dood van Hezbollahtopman Imad Mughniyeh in Damascus, door een autobom, in februari 2008. Hezbollah stelt Israel daarvoor verantwoordelijk.
De terreurgroep zou in Istanbul een netwerk hebben opgezet van Iraanse agenten die zich uitgaven voor toeristen, met hulp overigens van Iraanse geheime diensten. Hezbollah-agenten zien wat van de wereld. Eerder dit jaar planden zij een aanval op de Israelische ambassade in Azerbijan en in Egypte werd een groep gearresteerd die Israelische toeristen volgde, en Israelische schepen die door het Suezkanaal voeren. Volgens Ha'aretz beraamt Hezbollah aanslagen in het buitenland om Libanon, van waaruit het opereert, buiten schot te houden.

Ook in India, een populair reisdoel van jonge Israeli's na hun diensttijd, zouden aanslagen op Israelische doelen zijn gepland. Israelische toeristen zijn gewaarschuwd om gebouwen van Joodse organisaties te mijden, meldt de Jerusalem Post.

Een aan Al Qaida gelieerde groep zou daar aanslagen hebben gepland zoals die in Mumbai, speciaal gericht op Israelische toeristen. Het plan zou aan het licht zijn gekomen na de arrestatie van de Amerikaan David Coleman Headley in Chicago. Headley heet eigenlijk Daoud Gilani en is de zoon van een Pakistaanse diplomaat. Hij maakte verkenningstrips naar Mumbai voor de aanslagen in onder meer het Chabadcentrum in november 2008, die 160 mensen het leven kostten.

Vier maanden later was hij terug in India om, vermomd als orthodoxe Jood, nieuwe doelen te verkennen: het El Al kantoor en het Chabadcentrum in New Dehli en een synagoge in een andere populaire toeristenplaats. In Goa ging hij de gangen na van Israelische toeristen.

Gilani staat in de VS terecht voor het samenzweren om bomaanslagen te plegen in India en moord in India en Denemarken.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten