zondag 6 december 2009

Hamas plant golf van terreuraanslagen voor na de uitruil van gevangen

 
Volgens de nieuwe blog Israned plant Hamas een golf van aanslagen om te compenseren voor de 'concessies' die het zou hebben gedaan in de gevangenenruil voor Shalit. Volgens berichten zou die bijna rond zijn en zou Israel bijna 1.000 gevangenen vrijlaten, inclusief honderden 'met bloed aan hun handen'. Waaruit de concessie van Hamas' kant dan bestaat? Wel, niet alle Hamas gevangenen worden vrijgelaten, en sommige van de ergste moordenaars mogen niet terugkeren naar de Gazastrook.
 
RP
-------------
 
Hamas plant golf van terreuraanslagen voor na de uitruil van gevangen
http://www.israned.com/2009/12/hamas-plant-golf-van-terreuraanslagen.html
 
 
Egyptische veiligheidsdiensten hebben vorige week in Rafah, op de grens van Egypte en Gaza, een grote voorraad bomgordels gevonden en bommen van 15 kilo. Sommige daarvan hebben ingebouwde detonators, andere een tijdmechanisme. De gordels en bommen waren vanuit Gaza naar buiten gesmokkeld en opgeslagen in Rafah, waar Hamas en hun handlangers ze kunnen ophalen en door de Sinai de Egyptische grens kunnen overbrengen naar Israel. Daar zouden ze worden opgehaald door zelfmoordterroristen van Hamas, de Palestijnse Islamitische Jihad of Popular Resistance comite's.

Volgens Israelische legerbronnen kreeg Egypte lucht van de opslagplaats door een incident vorige week woensdag, toen een Hamasterrorist werd onderschept die op weg was om een zelfmoordaanslag te plegen in Eilat of een militaire basis in de Negev. Israelische soldaten kregen hem tijdens een routinepatrouille in de gaten toen hij op weg was naar de Israelische grens met een zware rugzak. De soldaten schoten in de lucht, waarop de man zijn bepakkingliet vallen en ervandoor ging. In de rugzak zat een 15 kilobom vol metaalsplinters. De bom had een complexe detonator, die de kracht van de explosie bijna kon verdubbelen. Het ding had op grote schaal dood en verderf kunnen zaaien in Eilat.

Mogelijk hebben Egyptische veiligheidsdiensten de vluchtende Hamasterrorist gegrepen en heeft die hen naar de bergplaats in Rafah geleid, of hebben ze die gevonden via de verkenners die de zelfmoordenaar naar de Israelische grens gidsten.

De opslagplaats zou een serie grootschalige zelfmoordaanslagen van Hamas moeten bevoorraden in Zuid- en Centraal Israel, waartoe vijf tot acht zelfmoordterroristen zouden zijn klaargestoomd in de Westelijke Jordaanoever. Er lag een serie identieke rugzakken klaar waarin de terroristen hun bommnen en wapens konden dragen, naar het voorbeeld van de massamoordenaars in Mumbai.

Met deze actie zou Hamas Palestijnse kritiek willen sussen op de consessies die het heeft gedaan in de onderhandelingen over het uitwisselen van de ontvoerde Israelische soldaat Gilad Shalit tegen bijna duizend Palestijnen uit Israelische gevangenissen. Het Palestijns ongenoegen zou zich vooral richten op het feit dat Palestijnse terroristen na hun vrijlating het land niet in zouden mogen. Volgens Hamasleiders krijgen ze de keus tussen ballingschap of in de gevangenis blijven.

Intussen maakte de IDF donderdag twee bommen onklaar bij Bet El op de Westelijke Jordaanoever, op een weg die alleen door veiligheidstroepen wordt gebruikt. Een derde bom werd bij Beit Omer gevonden, ten zuiden van Gush Etzion, samen met Israelische legeruniformen die als vermomming moesten dienen. Volgens het leger zijn er de laatste maanden vrijwel geen vuurwapens of bommen gebruikt op de Westbank. Wel wordt er met stenen en Molotov cocktails gegooid.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten