donderdag 10 december 2009

Hamas: onthoofd vrouwelijke etalagepoppen

 
zaterdag 5 december 2009
Hamas: onthoofd vrouwelijke etalagepoppen
http://www.israned.com/2009/12/hamas-onthoofd-vrouwelijke.html#more
 
 
De tijd is misschien niet ver dat Meulenbelt haar 'Sisters in Arms' in Gaza alleen nog in een burka kan bezoeken, schreef Harrie Verbon onlangs in een discussie op de Joop - het verbaasde hem dat 'links' een dergelijk regime zo kritiekloos steunt.
 
Maar een burka is nog een best case scenario voor Meulenbelt: winkeliers in Gaza moeten nu al de koppen van vrouwelijke etalagepoppen afhalen, signaleert het kritische Israelische dagblad Ha'aretz, dat goede contacten heeft met Palestijnen.

Hamas heeft in de Gazastrook de concurrerende Fatah-beweging vrijwel uitgeroeid, maar de concurrentiestrijd met extremitische moslimbewegingen wordt steeds heviger.

Hamas organiseert religieklasjes in regeringskantoren en bevoordeelt de sharia-rechtbanken boven de burgerlijke, meldt Haaretz. Op scholen en universiteiten zijn religieuze studies uitgebreid en door de hele strook opereren 'Islamitische verzoeningscomitee's', die bemiddelen in geschillen tussen gezinnen en individuen. Steeds meer markten en winkels sluiten op vrijdag en op het strand zijn aparte secties voor mannen en vrouwen. De Hamasregering verbiedt 'onzedige' kleding op scholen en propageert het invoeren van uniformen.

In het parlement, waar alle kamerleden lid zijn van Hamas, wordt gesproken over sharia-achtige straffen zoals het afhakken van handen bij diefstal.

Het Hamas ministerie van religie heeft overal in Gaza posters opgehangen die erop aandringen dat vrouwen zich zedig kleden in een hijab of lanbge jurken. Winkeliers moeten vrouwelijke etalagepoppen zedig aankleden en, als gezegd, de hoofden eraf halen.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten