vrijdag 13 november 2009

Praten met Avigdor Lieberman of met Hamas?

 
Naar aanleiding van het bezoek van de Israelische minister van buitenlandse zaken Avigdor Lieberman aan Nederland en de protesten daaromheen, heb ik twee stukjes op mijn IMO Blog geschreven.
 
RP
------------

Lieberman in Nederland

Vandaag is minister van buitenlandse zaken Lieberman van Israël op bezoek in Nederland, en dat is natuurlijk de perfecte aanleiding voor onze antizionistische vrienden om weer eens van zich te doen horen. Na eerst via een paginagrote advertentie in de NRC te hebben opgeroepen met Hamas te gaan praten wordt nu Lieberman onder andere op een 'lawaaidemonstratie' getrakteerd, die hopelijk net zo 'succesvol' wordt als de actie tegen legerwoordvoerder Ron Eidelheit een half jaar geleden (zie: socialisme.nu/blog/nieuws/5021/israls-lieberman-bezoekt-nederland-oproep/ ). Lieberman zou in het Amsterdamse Apollo hotel komen spreken, maar dat ging, onder druk van de actievoerders, niet door. Tot zover hun respect en tolerantie voor andere meningen.
Lees verder...

-----------------

Avigdor Lieberman en Hamas in citaten

In artikelen in kranten en op websites en blogs wordt Avigdor Lieberman als ultrarechts en racist neergezet, uit op de etnische zuivering van Israël van haar Arabische inwoners. Veel citaten van Lieberman die daarbij worden aangehaald, zijn uit hun verband gerukt om hem extra extreem en bloeddorstig te laten lijken. Een artikel in de Volkskrant van onder andere Jaap Hamburger van Een Ander Joods Geluid haalt bijvoorbeeld het volgende citaat van Lieberman aan:
Lees verder...

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten