woensdag 11 november 2009

Facebook telt vriendschappen tussen inwoners van Israel en Palestina

 
Ik wil geen spelbreker zijn, maar ik heb een paar Facebook vrienden waarvan ik geen idee heb wie ze überhaupt zijn...
 
Wouter
_______________________
 
 
Wo, Okt 28, 2009

De sociale netwerksite Facebook telt sinds dinsdag het aantal vriendschappen die afgesloten worden tussen mensen van verschillende landen, verschillende geloofsovertuigingen en verschillende politieke strekkingen. Daarmee wil Facebook vrede promoten.

De cijfertjes die peace.facebook.com toont geven het aantal connecties weer tussen mensen van bijvoorbeeld verschillende landen die de afgelopen 24 uur vrienden zijn geworden op de netwerksite.

Tussen inwoners van Griekenland en Turkije werden er 13.790 nieuwe vriendschappen gesmeed, tussen India en Pakistan 7.339 en tussen Israël en Palestina 5158. Facebook telde ook 71.555 nieuwe vriendschappen tussen moslims en christenen de afgelopen dag en 667 vriendschappen tussen soennieten en sjiieten.

Peace Dot
Het initiatief van Facebook past in de 'Peace Dot'-campagne van de Stanford University. Bedoeling is organisaties te stimuleren een aparte peace-subdomeinnaam te creëren waarop ze hun initiatieven rond vrede verzamelen.

Stanford houdt alle organisaties bij die deelnemen. In de lijst staan ondermeer Sourceforge, een site waarop je opensource software kan downloaden, en CouchSurfing, een site waarop je een slaapplek ter beschikking kan stellen voor andere mensen. (IPS)

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten