zondag 20 september 2009

OM vervolgt mannen voor online racisme

 
Als het OM verlegen zit om werk, kunnen ze eens op de Volkskrant online kijken, daar worden ook de nodige antisemitische en haatzaaiende dingen gezegd. Gelukkig wordt het ergste meestal vrij snel verwijderd, maar er blijft nog genoeg staan. Op mijn eigen blog heb ik pas nog een comment verwijderd van iemand die vond dat de Joden net zo erg zijn als Hitler, en iemand die beweerde dat er helemaal geen Joden bestaan en dat zij de synagoge van Satan aanhangen. Op de Limburger schreef iemand niet lang geleden dat de Joden bij de Duitsers in de leer zijn geweest en het moorden en vernietigen van geen vreemde hebben. Op herhaalde verzoeken deze comment te verwijderen werd niet gereageerd, alleen werd de discussie beëindigd.
Ik denk dat de regering wat extra geld zal moeten uittrekken voor het bijbouwen van gevangenissen als men racisme op internet serieus wil gaan aanpakken.
 
RP
-------------
 
OM vervolgt mannen voor online racisme
 
 
ANP
Gepubliceerd op 07 september 2009 16:52, bijgewerkt op 7 september 2009 18:21
 
AMSTERDAM - 
Justitie vervolgt twee mannen die discriminerende teksten op de rechts-extremistische website Stormfront zouden hebben gezet. De verdachten (37 en 43 jaar oud) moeten zich volgende week donderdag voor de rechtbank in Amsterdam verantwoorden. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) maandag bekendgemaakt.

Onder de bijnamen Full of Pride en Cicero zouden de mannen in 2006 en 2007 uitlatingen hebben gedaan die beledigend zijn voor joden en zwarte mensen. Eén van hen zou ook een joodse vrouw hebben bedreigd. Een van de mannen was een discussieleider van de website, de andere een bezoeker.

De rechtszaak vloeit voort uit een onderzoek dat politie en justitie al jarenlang doen naar racistische opmerkingen op Stormfront. Daarbij doorzochten zij onder meer een aantal woningen. Stormfront zetelt in de Amerikaanse staat Florida. De internetpagina heeft echter ook een Nederlandse tak. De discriminerende uitlatingen stonden op het Nederlandse deel.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten