vrijdag 25 september 2009

Bevolking Iran laat zich niet voor de gek houden

 
Een mooie column van Afshin Ellian over Iran. Hopelijk krijgt het Iraanse volk snel een beter leiderschap en vrijheid, en wordt het geld gestoken in hun noden in plaats van in een Iraans kernwapenprogramma en Palestijns en Libanees terrorisme.
 
RP
------------------
 

Weblog Afshin Ellian

Bevolking Iran laat zich niet voor de gek houden
woensdag 23 september 2009 10:41
http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Afshin-Ellian/246610/Bevolking-Iran-laat-zich-niet-voor-de-gek-houden.htm
(registratie verplicht)

 
New York is dezer dagen echt de hoofdstad van de wereld. De regeringsleiders zijn in New York vanwege de algemene vergadering van de Verenigde Naties. De Israëlische en Palestijnse leiders, Benjamin Netanyahu en Mahmud Abbas hebben daar voor de eerste keer met elkaar gesproken. President Obama initieerde deze ontmoeting. Hopelijk komen er in de toekomst meer ontmoetingen tussen de Palestijnen en de Israëliërs. Maar wat doen andere Palestijnse leiders?

Hamasleider Khaled Meshaal en Ramadan Abdullah Shallah, leider van de Islamitische jihad van Palestina, waren in Teheran. Beide groepen behoren tot de meest gevreesde terreurorganisaties in het Midden-Oosten. Volgens Fars News namen beide heren deel aan de demonstratie van de Quds-dag

Neonazi toespraak
Khaled Meshaal stond naast de Iraanse president Ahmadinejad tijdens het gebed. De baardman links van Ahmadinejad was de terroristenleider Ramadan Abudullah.
Voorafgaand aan dat gebed hield Ahmadinejad een neonazi-achtige toespraak. De Holocaust heeft nooit plaatsgehad, het is een zionistische leugen. En het antisemitisme gedurende de jaren dertig van de vorige eeuw werd op touw gezet door sommige Europese staten, politici en het zionistennetwerk.

Wat zegt hij eigenlijk? De joden hebben het antisemitisme en de Holocaustleugens bedacht om vervolgens Israël te stichten. De twee Palestijnse terreurleiders hadden geen enkele moeite met dit verhaal van Ahmadinejad. Het is tenslotte Hamas zelf die bezwaar maakte tegen de (VN)-boeken waarin de geschiedenis van de Holocaust uiteen wordt gezet. De VN mochten die boeken niet op scholen van de Gazastrook als lesmateriaal doceren. Maar de waarheid van Quds-dag was totaal anders.

Nu weten we zeker dat miljoenen Iraniërs aan anti-Quds demonstraties hebben deelgenomen. Op de foto bovenaan deze weblog zien we hoe de leuze 'dood aan Israël', werd doorkruist en vervangen door 'dood aan Rusland'.

Spandoeken
Ja, ja, dit is in Teheran. Ook is Hezbollah uit Zuid-Libanon niet erg geliefd bij het Iraanse volk. Iran had tientallen spandoeken geplaatst ter ondersteuning van Hezbollah. Wat vond het volk ervan? In deze film (video) ziet u hoe de demonstranten één van deze doeken neerhalen terwijl zij 'verbrand het' roepen.
De centrale leuze (video) bij alle protesten in heel Iran luidde: niet voor de Gazastrook, niet voor Libanon, ik geef mijn leven (alleen) voor Iran.

Bluetooth
Dit wekte de woede van de staatsomroep en vele extremisten. Er werd zelfs gezegd dat deze leuze door het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken was bedacht. Ten eerste is dit door vele anderen en mijzelf bedacht en verspreid met behulp van Allah, Zijn engelen, bluetooth, internet, fax, vrienden, ex-vijanden enzovoort. Ten tweede, als dit door het ministerie van Buitenlandse Zaken van Israël is bedacht en uitgevoerd, dan heeft de Israëlische regering meer invloed op het Perzische volk dan de regering van Khamenei.

De hele waarheid en niets dan waarheid ziet u in deze film (video). Duizenden jongeren, niet ver van de plaats waar het vrijdaggebed werd uitgesproken, demonstreerden tegen de regering. Daar mochten de demonstranten niet zijn vanwege de veiligheid van de president en zijn bijzondere vrienden (de Palestijnse terroristen). Maar het lukte ze toch om daar te zijn.

Kippenvel
Vervolgens zien we een groep van goed bewapende ordetroepen met daarachter Basij (militie) die er doorheen willen marcheren. Zeer intimiderend. Temeer wanneer we terugdenken aan andere beelden van de afgelopen drie maanden: onderdrukking, arrestatie, moord, marteling en verkrachtingen. Wat gaan ze doen? Gaan ze massaal vluchten? Nee, ze riepen: "marteling, verkrachting hebben geen effect meer op ons en zolang Ahmadinejad er is zullen wij er ook zijn". Je krijgt er werkelijk kippenvel van.

Men moet erg moedig, nee dronken, zijn om oog in oog te staan met dat tuig en dan nog dát te roepen. Er is ook een opname (video) van communicatie tussen het commandocentrum van de Revolutionaire Garde en hun vriendjes op straat. Het is ook ondertiteld door het groene verzet. In de onderlinge communicatie is er geen sprake van Israël. De demonstranten worden daarin 'de groene golf'genoemd. En inderdaad: ze zijn geen Israëliërs.

Voetbal
Op diezelfde dag was er een voetbalwedstrijd gaande in Teheran. Deze zou rechtstreeks worden uitgezonden. Voor deze wedstrijd werd de voorafgaande dag massaal reclame gemaakt in de hoop dat de jongeren niet aan demonstraties zouden deelnemen. Maar omdat de toeschouwers te veel groene spulletjes bij zich hadden en leuzen als 'dood aan de dictator' riepen, was de wedstrijd na een paar minuten niet meer live te volgen. Daarna werd deze in zwart-wit uitgezonden. Gelooft u mij niet? Kijkt u maar hier (video): alles is in kleur behalve het beeldscherm waarop de wedstrijd werd getoond.

Vandaag begint het academische jaar in Iran. Ruim 14 miljoen scholieren en drieënhalf miljoen studenten zijn vanaf vandaag in beweging. Deze Iraanse werkelijkheid is uitermate beangstigend voor het islamitische terrorisme in het Midden-Oosten. Een president met nazi-achtige verhalen en een volk met een onuitputtelijk verlangen naar vrijheid.

Afshin Ellian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten