zaterdag 16 mei 2009

Mexicaanse griep "schuld van de Joden" volgens Hamas


Vroeger kregen de Joden in Europa de schuld van pestepidemieën en andere ziektes. Terwijl in Europa de scherpste kantjes van het antisemitisme af zijn, lijkt het in de Arabische wereld juist steeds extremer te worden.
 
RP
------------
 
Mexicaanse griep "schuld van de Joden"
   
dinsdag 12 mei 2009
 
Moslimradicalen hebben de Mexicaanse griep aangegrepen om Joden weer in een kwaad daglicht te stellen. Zo verscheen in het Hamas-orgaan Felesteen een artikel getiteld "Allahs oorlog tegen de plunderaars ... varkensgriep". Opvallend is volgens Felesteen dat "zionisten" zijn begonnen met de verspreiding van de ziekte. 

"Die plunderaars hebben de oorlog verklaard aan Allah." 

De auteur van het artikel, Ka'inat Mahmoud Adwan uit de Gazastrook, voegt er nog aan toe dat de Joden ook profeten van Allah hebben vermoord , wijn drinken, varkensvlees eten en de moraal omlaag halen.
Verder publiceerde een website van de radicale Moslim Broederschap een antisemitische video met de titel "Varkensgriep of griepachtige Jood". De video probeert de Mexicaanse griep te associëren met de Joden, en beeldt de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman af als een varken. 
Het Iraanse Fars Nieuwsagentschap meldt dat het farmaceutische bedrijf Gilead Sciences kapitalen verdient aan de dreigende pandemie. Het agentschap wijst op de "joodse connectie" achter het Amerikaanse bedrijf. "Gilead", aldus Fars, "is een Hebreeuwse naam die is afgeleid van een Joodse heilige berg in het Midden-Oosten."
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten