vrijdag 15 augustus 2008

Antisemitische T-shirts in winkel Parijs

 
Dit roept terecht veel verontwaardiging op, maar is minder bizar dan het lijkt. Op internet zijn dergelijke uitlatingen over Joden dagelijks te vinden, niet alleen op Stormfront, JewWatch of Jihadistische websites, maar gewoon in de commentaarsectie van bijvoorbeeld de gerespecteerde Volkskrant. Hieronder een paar walgelijke voorbeelden, aan te vullen met oneindig veel meer voorbeelden. Onder het mom van kritiek op Israël is antisemitisme weer helemaal terug. Maar waag het niet dat te zeggen, want dan probeer je anderen het zwijgen op te leggen.
 
RP
 
 
---------------------------------------------------------
Etnisch exclusivisme, cultureel particularisme en de daarop gebaseerde discriminatie op etnische grondslag zit van oudsher ingebakken in de Joodse religie, cultuur, tradtitie, wetgeving
----
"Ik zou vervolgens de meeste Israëliërs terugzenden naar hun landen van herkomst en het aantal Joden in Palestina strict limiteren. Een paar duizend Joden in Jerusalem; dat is mooi zat."
----
"Door het stoken van AIPAC en het stimuleren van een oorlog tegen Irak door de Neo-cons is in de USA al een aanzienlijke wrevel t.o.v. joodse lobbies ontstaan....In Rusland, eens een walhalla voor de joodse oligarchen..."
---------
Niet minder relevant is in deze context van de vermeende rechtse pers, de opkomst van Joodse mediamagnaten zoals Rupert Murdoch, Conrad Black en wijlen Robert Maxwell. Zij zijn [en waren] er mede debet aan dat 'de pers' in rap tempo aan het verrechtsen is.

De motivatie van voornoemde Joodse mediamagnaten is niet zo zeer commerciëel gedreven, maar veel meer politiek gedreven. Zij misbruiken hun machtspositie evident -- Fox News bijv. -- om het grote publiek te desinformeren en te manipuleren. Deze lieden zorgen, absoluut en aantoonbaar, zeker voor een verrechtsing van de pers
 
En in reactie op de antisemitisme beschuldiging:
 
Geef maar aan waar ik de plank eventueel mis heb geslagen; dat is tenminste constructief.
Goedkope transparante insinuaties in de richting van anti-semitisme zijn zooooooo achterhaald.

Het J-woord gebruiken is echt niet meer zo fout hoor. De dingen mogen tegenwoordig best benoemd worden. Dat u als een Pavlov hondje op het J-woord moest reageren, zegt meer over u dan u denkt.
---------

Israël is een gejat land. Een munitieopslagplaats van atoomwapens van het Westen. Oliebewaker van de decadente VS. Gegijzelde van de Rijke Landen. Gefeliciteerd, Israël. U heeft veel meegemaakt? Ja, maar waarom zet u deze lijdensweg vrijwillig voort? Zo bang voor vermenging van uw ras? Of wilt u gewoon niet delen, maar blijven stelen?

http://extra.volkskrant.nl/opinie/artikel/show/id/1118/Isra%EBl_heeft_behoefte_aan_nieuw_politiek_bloed

---------

In het artikel staat dat 'Van Agt een die respect heeft voor joden', of iets dergelijks.
Ik begrijp dat niet.
Zestig jaar joodse terreur in Palestine, daarenboven de vernietigingen van Irak en Afghanistan die op het conto van de VS joodse neocons staan, heeft bij mij elke achting voor joden doen omslaan in diepe verachting.
Zoals Van Agt zelf ooit eens in Buitenhof zei, 'we kunnen niet alle joden over één kam scheren', en dat is natuurlijk zo.
Mensen als Finkelstein, Pappe, Gilad Atzmon en Elias Davidsson bestaan.
Met de laatste ben ik het volledig eens: 'elke jood die niet z'n stem verheft tegen Israel is medeplichtig'.
---------------------------------------------------------
 

France probes selling of anti-Semitic T-shirts in Paris store

BBC News says shirts reading 'Jews forbidden from entering the park' in German, Polish sold for $27 each

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3581898,00.html

Ynet
Published: 08.13.08, 11:22
 
 
French prosecutors have launched an investigation after T-shirts carrying anti-Semitic slogans were seen on sale in a shop in Paris, BBC News reported Wednesday.

According to the report, the shirts carried slogans in German and Polish that translate as "Jews forbidden from entering the park" and were reproduced from Nazi signs from 1940 that targeted the Jewish community in the Polish town of Lodz.

Nearly 200,000 Jewish residents of Lodz died in concentration camps during World War II.

BBC News quoted the sales assistant at the Parisian store, in the Belleville district, as saying that one person had bought five of the grey, sleeveless garments for about 18 euros ($27) each, but added that said she did not understand what the inscription meant.
 
The neighborhood of Belleville in eastern Paris has witnessed ongoing scuffles between groups of Jewish youths and youngsters of North African origin, the report said. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten