vrijdag 18 januari 2008

Syrische Moefti: "Moge Allah iedereen vervloeken die een Israëlisch kind doodt"

Waarom een groot-moefti uit Syrië het Europees parlement toespreekt, werd er niet bij vermeld.
In Nederland haalde de toespraak de pers door zijn uitspraken over Wilders:

_______________________________

De Telegraaf - wo 16 jan 2008, 08:36
'Wilders verantwoordelijk bij bloedvergieten'

STRAATSBURG - Als het na de islamfilm van Geert Wilders komt tot geweld en bloedvergieten, is Wilders daarvoor verantwoordelijk. Dat heeft de grootmoefti van Syrië dinsdag in het Europees Parlement gezegd.

Ahmad Badr El Din El Hassoun
Ahmad Badr El Din El Hassoun
Mocht Wilders besluiten in de film de Koran te verbranden of verscheuren, "betekent dat simpelweg dat hij aanzet tot oorlogen en bloedvergieten. Dan is hij daarvoor verantwoordelijk", aldus grootmoefti Ahmad Badr al-Din al-Hassoun. "Het is de verantwoordelijkheid van het Nederlandse volk om hem ervan te weerhouden", voegde hij er aan toe.

De grootmoefti is een invloedrijk religieus rechtsgeleerde in de islamitische wereld. Hij kan fatwa's (religieuze decreten) uitvaardigen.

De moefti zei dat hij de situatie in Nederland volgt en ook contact heeft gehad met de Nederlandse regering. Hij wil Wilders graag ontmoeten, maar niet als die de Koran zou verbranden. Dan is er geen reden meer voor dialoog, aldus de Syriër.

[...]

Volgens de grootmoefti bestaat er niet zoiets als een recht om te beledigen. "Wie de Koran of de profeet Mohammed beledigt, beledigt ook de Europese normen en waarden van respect voor andermans geloof." Al-Hassoun pleitte ervoor dat de Europese Unie wetten opstelt die andere geloven respecteert en het beledigen van andermans geloof verbiedt.

[...]

_______________________________

Veel reakties onder het Telegraaf artikel interpreteren de waarschuwingen van deze moefti als een dreiging of oproep tot geweld. Wat je er verder ook van vindt, deze moefti is toevallig tegen het doden van wie dan ook. Dat blijkt uit een ander stukje van zijn speech, voor Arabische begrippen opmerkelijker dan zijn kritiek op Wilders, maar nochtans door de Nederlandse media genegeerd. Gelukkig niet door MEMRI:
_______________________________


Syrian Mufti: May Allah Curse Anyone Who Kills An Israeli Child
http://www.thememriblog.org/blog_personal/en/4636.htm



In a speech to the European Parliament in Strasbourg, Syrian Mufti Sheikh Ahmad Badr Al-Din Hassoun came out with a surprising call:

"May Allah curse anyone who kills a Palestinian, Israeli, or Iraqi child or man, because he is killing a person whom Allah honored without connection to his religious belief."


The mufti added that if the Ka'ba, the Church of the Nativity, or the Al-Aqsa Mosque were to be destroyed, someone would rise up to rebuild them, but when a person was killed no one could bring them back to life.


Source: champress.net, January 16, 2008
Posted at: 2008-01-16
_______________________________


Dat zijn nu uitspraken een geestelijk leider waardig!

Helaas zijn ze verre van vanzelfsprekend. Zijn voorganger sloeg in 2003 heel andere taal uit, nl. dat zelfmoordaanslagen een prima halal verzetsmethode zijn:

_______________________________

De Telegraaf - do 27 mrt 2003, 10:20

Syrische geestelijke leider roept op tot verzet



Sjeik Ahmad Kaftaro. (Foto: EPA)
DAMASCUS - De hoogste geestelijke
gezagsdrager in Syrië, de moefti sjeik Ahmad Kaftaro, heeft donderdag moslims
opgeroepen zich met alle middelen tegen de Amerikaanse en Britse aanvallers in
Irak te verzetten.

"Ik roep alle islamieten op alle middelen aan te wenden om de agressie
tot een mislukking te maken." Daartoe behoren volgens de moefti ook
zelfmoordaanslagen. De Amerikanen en Britten zijn volgens Kaftaro
"oorlogszuchtigen die binnendringen".


[...]


_______________________________

Wouter

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten