maandag 27 augustus 2007

Pakistaanse minister: "sluit geen vriendschap met Joden en Christenen"


Volgens Pakistan's Federale Minister voor Parlementaire zaken, Dr Sher Afgan Niazi, zitten de Joden achter de aanslagen op 9/11.
"The minister said that events which followed the 9/11 incident proved that it was the brainchild of Jews. He said that according to holy Quran, Jews and Christians could never be friends of Muslims."
 
 
Dit laatste is op zichzelf genomen slechts de constatering van een feit.
Zo staat in Soera 5:51:
 
'O gij die gelooft
neemt niet de Joden en Christenen tot verbondenen
zij zijn elkanders verbondenen
en wie Uwer met hen gemeenschap aangaat
die behoort tot hen. Allah leidt waarlijk niet recht
de onrechtdoende lieden
 
De moslims die het hier niet mee eens zijn zouden dat misschien eens duidelijk moeten maken, en uitleggen dat dit geschreven is in een tijd dat Mohammed met Joodse stammen streed en die dus zijn vijanden waren, en er nu andere regels en normen gelden. Men zou ook afstand kunnen nemen van de andere anti-Joodse passages in de Koran, waarin zij voor apen en zwijnen worden uitgemaakt, of hierin zelfs zouden zijn veranderd door Allah als vorm van straf, de beschuldiging dat zij de moordenaars van profeten zijn en natuurlijk de hadith die oproept alle Joden te doden voordat het einde der Tijden aanbreekt. Zolang dit niet gebeurt hebben de extremisten immers de Koran en de Soenna aan hun kant, en kunnen zij zich presenteren als de ware gelovigen, niet verpest door het Westen...    
 
Ratna

Geen opmerkingen:

Een reactie posten