zaterdag 28 juli 2007

Iran: "Holocaust grootste leugen en vervalsing uit de geschiedenis"

 
De ontkenning van de Holocaust door de Iraanse leider Achmadinejad is niet slechts bedoeld als provocatie aan het Westen, om de VS te jennen en het 'enfant terrible' uit te hangen. Het is gewoon de mening van een groot deel van de machthebbers in Iran. Ze ontkennen zelf uiteraard dat dit iets met antisemitisme te maken heeft en wijzen graag op de tienduizenden in Iran levende Joden die vrijheid van religie genieten. Net als de Holocaust bestaat antisemitisme gewoon niet volgens de Iraanse mullah's, en is het een uitvinding van de Zionisten om hun snode plannen voor werelddominantie te kunnen maskeren.
 
Het volgende bericht komt van het CIDI, volgens "Stop de Bezetting" een terroristische organisatie die ontmanteld moet worden en handelt in dienst van een misdadig regime. Is hier soms sprake van eenzelfde soort paranoia en complotdenken?
 
Ratna
_______________________

CIDI, 19 juli 2007

Iraanse nieuwsbladen: Holocaust is de grootste leugen en vervalsing uit de geschiedenis

In het Iraanse weekblad Sobh-e Sadeq is maandag een artikel verschenen waarin gesteld werd dat de Holocaust de grootste leugen en vervalsing uit de geschiedenis is. In het artikel dat de titel "De Holocaust - De Grote Leugen" draagt, wordt gesteld dat 'de Joden deze leugen gecreeerd hadden' en dat 'de Joden geloofden dat hun miserabele situatie de internationale gemeenschap ervan zou overtuigen om voor hen een staat te creeren.' Het weekblad Sobh-e Sadeq is een spreekbuis van de Iraanse religieuze leider Ali Khamenei en wordt verspreid onder de Revolutionaire Garde.

In het eveneens aan ayatollah Khameini gelieerd nieuwsblad Kayhan Daily verscheen eerder deze maand een artikel van dergelijke strekking. Hierin werd gesteld dan ten tijde van het Nazi-regiem er geen gaskamers bestonden.

© CIDI, 2007

Geen opmerkingen:

Een reactie posten